Un periodista britànic segrestat per l'EI diu en un vídeo que serà decapitat

L'home havia compartit cel·la amb d'altres occidentals executats

El britànic John Cantlie, segrestat a Síria pel grup radical Estat Islàmic ( EI ), ha aparegut en un nou vídeo propagandístic dels jihadistes, publicat avui a internet, i en l'enregistrament suggereix que el seu futur serà similar al d'altres segrestats.

"F a temps que vaig acceptar que és probable que el meu destí sigui de forma colpidora el mateix que el dels meus companys de cel·la ", diu Cantlie en el missatge, en el qual sembla estar llegint un guió.

El periodista freelance , procedent del comtat de Surrey ( sud-oest de Londres ), va treballar per a diversos mitjans britànics, entre ells els dominicals The Sunday Telegraph i The Sunday Times, i va ser segrestat al novembre de 2012.

En el darrer número de la seva revista Dabiq, l'EI va atribuir un dels articles a Cantlie, que explicava que havia compartit cel·la amb quatre ostatges occidentals decapitats: els periodistes nord-americans James Foley i Steven Sotloff, i els treballadors humanitaris britànics David Haines i Alan Henning.

L'últim occidental que ha estat decapitat per l'EI és el nord-americà Peter Kassig, confirmada el passat dia 16.

Al vídeo, de gairebé nou minuts de durada, l'EI critica per boca de Cantlie la política dels Estats Units i el Regne Unit de no negociar rescats o intercanvis de presoners per alliberar els segrestats d'aquestes nacionalitats.

Més continguts de