Passió o auxili?

Una parella es fa famosa després de ser retratada fent-se un petó aparentment sensual enmig d'uns aldarulls a Vancouver. En realitat, el noi intentava consolar la noia, que havia rebut un fort cop

Enmig dels violents disturbis que al centre de Vancouver (Canadà) dimecres a la nit, després de la derrota d'un equip d'hoquei, una parella s'ha fet famosa de la nit al dia per una fotografia en què apareixen fent-se un petó, estirats al mig del carrer i envoltats de policia.

La imatge, del fotògraf Rich Lam i que va ser recollida per diversos diaris britànics abans d'esdevenir un èxit mundial, mostra Scott Jones, de 29 anys, recolzat a terra amb la seva xicota, Alexandra Thomas. La imatge resulta sensual , i sembla una escena de passió en què els protagonistes s'aïllen dels aldarulls.

L'australià Brett Jones, pare de Scott, va ser que va identificar el noi en la imatge. "Això si que és fer l'amor i no la guerra", va escriure Jones en la seva pàgina de Facebook. Segons ha declarat al diari canadenc The Toronto Star, en realitat el seu fill reconfortava la noia, que havia rebut un fort cop d'un policia antiavalot enmig dels aldarulls. "Plorava i la va besar per calmar-la", diu Scott.

La noia, Alexandra Thomas, és una llicenciada en enginyeria mediambiental de la Universitat de Guelph (Canadà). La parella havia anat a Vancouver a veure la final de la Lliga Professional d'Hoquei sobre gel (NHL), entre els Canucks de Vancouver i els Bruins de Boston. Després de la derrota de l'equip local va esclatar la violència. Més de 100 persones van ser detingudes i un nombre similar va haver de ser hospitalitzades.

El fotògraf que va capturar el gest amorós entre Scott i Thomas, Rich Lam, ha declarat en mitjans de comunicació canadencs que està "sorprès" per la notorietat mundial que ha assolit. Exoplica que no havia vist que la parella s'estava fent un petó fins que els seus editors li ho van dir. "Al principi vaig pensar que ella estava ferida", va dir Lam, que no s'equivocava tant.