Internacional 22/07/2016

Pokémon Go envaeix la xarxa per reclamar ajut per als nens sirians

Opositors i activistes sirians aprofiten la popularitat del videojoc de realitat augmentada per denunciar la violència i la situació dels menors al país sota el règim de Baixar al-Assad

Efe
2 min

BeirutSi Pokémon Go està fet per intentar realitzar una fantasia, també es deu poder fer servir per reclamar un objectiu que no hauria de ser cap quimera: salvar la població civil de Síria de les condicions en què malviu –i s'exposa a morir cada dia– enmig de la guerra entre el règim de Baixar al-Assad, els rebels i l'Estat Islàmic.

Amb aquesta filosofia, opositors i activistes sirians han aprofitat la popularitat aconseguida pel videojoc de realitat augmentada per llançar una campanya que denuncia la violència i la situació dels menors al país.

Per això, Twitter ha quedat inundat aquest dijous de tuits com aquest, on el dibuixet se superposa a una imatge real. Els 'hasgtags' utilitzats són #PrayForSyria (#PregaPerSiria) i #PokemonInSyria.

L'oficina d'informació de les Forces de la Revolució Síria ha estat la que ha llançat la campanya. Les fotos són de nens sirians amb cartells en els quals es veuen personatges de Pokémon i missatges com "Sóc a Kafranbel, a Idleb, veniu a salvar-me" o "Sóc de Kafr Nabuda, salveu-me". Les dues poblacions estan en àrees sota el control de l'oposició al nord de Síria.

Per la seva banda, un dissenyador gràfic sirià, identificat com Saif Aldeen Tahhan, ha difós a les xarxes socials diverses instantànies de la seva particular versió de Pokémon Go.

Hi apareixen il·lustracions de telèfons mòbils sobre fotografies de carrers i cases destruïdes al territori sirià, i d'un grup de refugiats tractant d'emigrar il·legalment pel mar Mediterrani.

A la pantalla dels telèfons s'hi veuen objectes com un ós de peluix en un carrer devastat, un llibre en una casa esfondrada o un flotador per salvar els refugiats sirians al mar, en comptes dels personatges de Pokémon.

Pokémon Go ha tingut un enorme èxit des que va sortir al mercat el 6 de juliol i ja està disponible a 35 països, en alguns dels quals ha ocasionat incidents.

stats