Internacional 29/06/2015

La policia turca dissol amb canons d'aigua la marxa de l'orgull gai

Les autoritats van decidir prohibir l'acte sense previ avís per coincidir amb la festivitat del ramadà

Efe
1 min

IstanbulLa policia turca va dispersar amb gas lacrimogen i canons d'aigua la marxa de l'orgull gai que es va celebrar la tarda de diumenge a Istanbul.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El comitè organitzador de la desfilada va explicar que les autoritats, de sobte i sense avisar, va decidir prohibir l'esdeveniment argumentant que coincideix amb la celebració del mes sagrat del ramadà, segons informa el diari turc Hürriyet Daily News.

La marxa tenia previst començar a la plaça Taksim cap al barri de Tünel, però hores abans de l'inici els agents de policia ja hi prohibien l'accés al mateix temps que advertien als que ja hi eren reunits que intervindrien si no es dissolien. Finalment van disparar gas lacrimogen i aigua a pressió contra els participants.

Malgrat la càrrega policial, unes dues mil persones es van reunir i van recórrer els carrers d'Istanbul, sempre custodiades per vehicles blindats de la policia que els van instar a dissoldre's durant tot el recorregut. Després de la desfilada alguns activistes es van reunir de manera espontània, fent que les forces policials carreguessin de nou.

En cap moment hi va haver enfrontaments, ja que els participants es van limitar a esquivar les envestides per reunir-se després als carrers de la capital turca.

La primera marxa de l'orgull gai d'Istanbul es va celebrar el 2003 amb només 30 participants i en els últims anys ha anat creixent fins a sumar desenes de milers d'assistents.

stats