Internacional 27/10/2016

Un policia mort i diversos manifestants ferits en les protestes a Vençuela

La tensió creix després de la suspensió del referèndum revocatori del president Maduro

Efe
2 min
Manifestants opositors davant d'agents de policia a San Cristóbal,  a l'estat veneçolà de Tachira.

CaracasUn policia ha mort i dos més han resultat ferits aquesta matinada de dijous a Veneçuela quan intentaven dissoldre una manifestació d'un grup d'opositors al president del país, Nicolás Maduro, segons ha informat el ministeri de l'Interior.

Segons el govern, els agents "van procedir a intentar dispersar la manifestació i, per part dels manifestants, es va iniciar un atac amb arma de foc". L'oficial mort és José Alejandro Molina Ramírez i els dos ferits són un per arma de foc i un altre per un objecte contundent. Hi ha dos detinguts pels fets.

Per la seva banda, la policia de Miranda, entitat governada per l'opositor Henrique Capriles, ha informat a través de Twitter que el fet havia tingut lloc en una comunitat anomenada Sant Antonio de los Altos i que els autors eren "subjectes per identificar" .

D'altra banda, el ministeri ha reconegut quatre persones ferides per una "mala pràctica policial" davant una altra mobilització opositora, al municipi de San Francisco de l'estat Zulia.

"Un grup de persones no identificades acompanyades de funcionaris de la policia del municipi San Francisco feien anar objectes contundents i armes de foc", ha dit el govern, que ha anunciat la intervenció d'aquest cos policial i la destitució del seu director "perquè se sotmeti a les investigacions" de la fiscalia.

Com a conseqüència d'aquesta acció van resultar ferits tres ciutadans per arma de foc i un per objecte contundent, tots fora de perill, assegura Caracas.

Milers d'opositors s'han manifestat a Caracas i a diverses ciutats del país en protesta per la suspensió del procés per a l'activació d'un referèndum revocatori presidencial.

L'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va assegurar per la seva banda que diverses persones van resultar ferides o detingudes en algunes entitats del país per una suposada acció policial.

stats