El president ucraïnès ordena el replegament de totes les tropes de Crimea

Almenys cinc oficials ucraïnesos estan detinguts a la península annexionada a Rússia

El president interní d'Ucraïna, Alexandr Turchínov, ha ordenat aquest dilluns el replegament de totes les unitats de les forces armades a la península de Crimea. "El Consell Nacional de Seguretat i Defensa ha ordenat al ministeri de Defensa el replegament de totes les unitats", ha comunicat Turchínov als grups parlamentaris de la Rada Suprema –el Parlament– ucraïnès.

La cúpula ucraïnesa també ha ordenat "garantir l'allotjament de les famílies de militars que avui es veuen obligats a deixar els seus habitatges sota pressió", ha dit el president.

La decisió arriba després d'haver perdut, aquest cap de setmana, pràcticament tota la flota ucraïnesa a Crimea, l'aeroport de Belbek i diverses unitats militars que encara guardaven lleialtat a Kíev.

Almenys cinc oficials ucraïnesos, entre ells, el comandant de la base aèria de Belbek, el coronel Yuli Mamchur, i el comandant adjunt de l'armada d'Ucraïna per la Defensa del Litoral, el general Ígor Voronchenko, han estat detinguts en les últimes 24 hores a Crimea. A més, uns 80 membres de la marina també han estat detinguts aquest dilluns per les autoritats crimeanes.