Internacional 09/09/2012

Les 10 frases d'Hollande per recuperar popularitat

El president francès ha parlat aquest diumenge a la televisió per respondre als mals resultats als sondejos i les crítiques de la premsa. Ha explicat un pla a dos anys de recuperació econòmica

Ara
2 min
Hollande, durant l'entrevista a TF1. REUTERS

BarcelonaPrincipals frases de l'entrevista d'aquest diumenge del president francès, François Hollande, a TF1:

  • "Tinc la missió de redreçar el nostre país. Fixaré una agenda a dos anys sobre l'ocupació i els comptes públics".
  • He demanat als agents socials que negociïn ràpidament contractes de generació d'ocupació a totes les empreses, perquè treballadors amb experiència puguin transmetre els seus coneixements als joves. Crearem 100.000 llocs de treball abans d'acabar l'any. Si aquest compromís històric arriba abans de final d'any, tindrà força de llei. Si no es posen s'acord, aleshores l'estat haurà d'intervenir".
  • "Però cal més, amb la reforma bancària i la creació d'una banca pública d'inversió. No faré en quatre mesos el que el meu predecessor no ha fet en cinc anys, però haig de garantir el futur".
  • "Les empreses han de tenir més suport en el seu esforç d'adaptació. S'ha de poder recórrer al treball a temps parcial en moments difícils, però això es fa a través del diàleg social".
  • "Aquesta és la meva agenda: tot ha d'estar en marxa i decidit abans de finals d'any perquè es pugui aplicar al 2013".
  • "El pressupost del 2013 es farà a partir d'una previsió realista de taxa de creixement, probablement el 0,8%. Espero que sigui més, però treballem sobre aquesta hipòtesi".
  • "L'objectiu és el creixement. La disciplina és necessària, però cal suport al creixement a través de mesures pel poder adquisitiu, afavorint les petites i mitjanes empreses i evitant desincentivar el consum".
  • "Controlaré el deute. Hem d'estalviar 30.000 milions d'euros. 10.000 del pressupost públic (no es modificaran els pressupostos ni d'Educació, ni de Seguretat, ni Justícia; la resta de ministeris hauran de fer la seva contribució). 10.000 milions més de retencions suplementàries a les empreses (les exempcions fiscals de què s'han beneficiat les grans empreses en els últims anys seran escombrades i es protegiran les petites i mitjanes empreses) i 10.000 milions més d'estalvi".
  • Sobre Bernard Arnault, l'home més ric de França, que ha anunciat la seva intenció de demanar la nacionalitat belga: "Hauria de reflexionar. Aquesta tarda ha fet la correcció necessària [ha dit que seguirà pagant impostos a França]. Els francesos estem orgullosos de ser-ho i tothom ha de contribuir a l'esforç nacional".
  • "El meu govern no és per a 4 mesos, sinó per a 5 anys", en referència a les crítiques per la seva inacció durant els primers mesos del seu mandat.
stats