Internacional 13/02/2014

Putin dóna suport a la candidatura d'Al-Sissi a les eleccions presidencials d'Egipte

El president rus i el cap de l'exèrcit egipci s'han reunit aquest dijous a Moscou i han intensificat la cooperació militar

Efe
1 min

MoscouEl president rus, Vladímir Putin, s'ha reunit aquest dijous a Moscou amb el cap de l'exèrcit egipci, Abdel Fattah al-Sissi, i ha donat per fet que el també ministre de Defensa serà candidat a les pròximes eleccions presidencials del país àrab.

Putin li ha mostrat el seu suport i li ha desitjat sort: "Sé que vostè ha pres la decisió de postular-se per a la presidència d'Egipte. És un pas molt important, assumir la missió de ser responsable del destí del poble egipci", li ha assegurat el cap del Kremlin a Al-Sissi.

"De l'estabilitat d'Egipte en depèn en gran mesura l'estabilitat del Pròxim Orient. Estic convençut que, amb la seva experiència, mobilitzarà els seus partidaris i establirà vincles amb tots els estaments de la societat egípcia", ha afegit.

Al-Sissi va anunciar fa mesos que no volia optar a la presidència d'Egipte, però la seva postura va anar canviant fins que va anunciar que seria candidat si el poble l'hi demanava i l'exèrcit l'autoritzava. Els militars van donar-li llum verda el passat 30 de gener.

Tenint en compte la gran popularitat d'Al-Sissi entre els egipcis i la campanya a favor seu dels mitjans de comunicació, és molt possible que el mariscal guanyi les eleccions si finalment confirma la seva candidatura.

Acord de cooperació militar

Els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa de Rússia i Egipte han acordat aquest dijous impulsar la cooperació militar entre els dos països.

stats