Internacional 27/07/2018

Putin diu que aniria a Washington i convida Trump a Moscou

S'espera que els dos líders es tornin a reunir a principis de l'any que ve

Ara
2 min
Trump i Putin durant la seva trobada a Helsinki fa unes setmanes.

BarcelonaEl president rus, Vladímir Putin, estaria disposat a viatjar a Washington per reunir-se amb Donald Trump. Ho ha dit aquest divendres: "Si es donen les condicions estic disposat a viatjar a Washington". El líder rus també ha convidat el seu homòleg nord-americà a Moscou. "[Trump] està convidat a Moscou, l'hi he dit, i jo estic disposat a viatjar a Washington", ha reiterat Putin en la roda de premsa posterior a la cimera de líders del grup BRICS (el Brasil, Rússia, l'Índia, la Xina i Sud-àfrica).

"Entenc perfectament que el president Trump vulgui fer més reunions, i jo estic preparat, però és necessari que hi hagi les condicions idònies", ha reiterat el cap del Kremlin. Al mateix temps Putin ha recordat que té previst trobar-se amb Trump aquest mateix any, en marc de la cimera de líders del G20 que se celebrarà a Buenos Aires els dies 30 de novembre i 1 de desembre.

"D'aquesta manera, i malgrat totes les dificultats, en aquest cas els obstacles [sorgits] de la vida política interna dels Estats Units, els nostres contactes continuen", ha afegit el mandatari rus, que ha destacat la fiabilitat de Trump a l'hora de complir les seves promeses electorals.

"Un gran punt a favor del president Trump és que vol complir les promeses que va fer als seus electors, al poble nord-americà. Perquè l'habitual és que, després de les eleccions, els líders s'oblidin ràpidament del que van prometre al poble", ha assegurat.

Massa tou amb Putin

Tot plegat fa referència a la hipòtesi que creix sobre una nova trobada entre Putin i Trump. Després de la primera cimera entre els dos mandataris, celebrada aquest juliol a Hèlsinki, la Casa Blanca va anunciar que el president nord-americà tenia el desig de celebrar una segona reunió amb Putin a Washington.

Però després d'una onada de crítiques –vingudes tant des de l'oposició demòcrata com des del mateix partit republicà, Trump va rectificar i va anunciar a través del seu assessor de seguretat nacional, John Bolton, que no es reuniria amb Putin almenys fins a principis de l'any que ve, quan acabi la investigació sobre la ingerència russa en les eleccions que el van proclamar president. L'acusaven de ser massa tou i permissiu amb Vladímir Putin.

stats