Internacional 10/03/2020

Quedar-se a casa i evitar el contacte amb altra gent: així es confina Itàlia per combatre el Covid-19

Entren en vigor les mesures excepcionals per a 60 milions de persones

Ara
2 min
Un treballador d'un supermercat serveix una client després que el govern italià bloquegi tot el país

BarcelonaEl decret del govern italià que ha entrat en vigor aquesta matinada obliga els 60 milions d'italians a quedar-se a casa si no és imprescindible. Les mesures que inicialment s'havien pres a la "zona vermella" del nord, epicentre del brot, s'han estès a tot el país. Aquests són els principals punts de les mesures de confinament:

Evitar els desplaçaments

Els moviments estan molt limitats: només es pot viatjar per "motius de salut, emergències i situacions urgents de feina verificables". El govern ha instat les empreses públiques i privades a posar el seu personal de baixa. Els pacients que han donat positiu s'han de quedar a casa en qualsevol cas i limitar qualsevol contacte social, fins i tot amb els metges.

Reunions suspeses

El decret suspèn "tot tipus de trobades en espais públics o llocs oberts al públic". S'han suspès tots els esdeveniments esportius en totes les categories i disciplines. Els entrenaments i competicions organitzats per organismes internacionals es poden celebrar a porta tancada, sense públic, i es faran controls de salut a esportistes i entrenadors. Les piscines, spas, centres d'esport i salut estan tancats, igual que les estacions d'esquí.

Restaurants i museus tancats

Per tal que la gent es quedi a casa, els bars i restaurants només poden obrir entre les sis del matí i les sis de la tarda, i sempre que deixin una distància d'un metre entre clients. Tots els museus i equipaments culturals estan tancats, igual que les discoteques, els cinemes, els teatres i els casinos. Els supermercats estan oberts, però els centres comercials han de tancar el cap de setmana i la vigília.

Escoles tancades, esglésies obertes

S'han tancat totes les escoles i universitats i s'han suspès els exàmens. Les esglésies, però, sí que estan obertes mentre la gent mantingui la distància d'un metre, i s'han prohibit batejos, funerals i casaments.

stats