Internacional 08/09/2014

Els rebels pro-russos han entregat 1.200 presoners de guerra a Ucraïna

Kíev i els separatistes han d'intercanviar-se tots els captius durant l'alto el foc

Reuters
1 min
El president d'Ucraïna, Petró Prorixenko, ha cantat l'himne nacional durant la visita a Mariupol. VASILY FEDOSENKO / REUTERS

MariupolEls separatistes pro-russos han entregat 1.200 presoners de guerra a Kíev, seguint les condicions de l'alto el foc. Així ho ha explicat aquest dilluns el president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, durant la seva visita a Mariupol.

Segons els termes de la treva acordada divendres passat, els dos bàndols han d'intercanviar tots els seus presoners de guerra en els pròxims dies.

Poroixenko ha parlat des de Mariupol, la ciutat portuària que s'ha convertit en la capital provisional de Donetsk per les administracions lleials a Kíev. Mariupol va ser l'últim front obert pels rebels la setmana passada, poc abans de pactar l'alto al foc. Aquest diumenge, la ciutat també va ser l'escenari de la mort d'una dona, durant l'episodi d'explosions i tirotejos que va posar en perill la treva.

El president ha anunciat la seva arribada a Mariupol amb aquest tuit: "Mariupol és Ucraïna. No cedirem aquesta terra a ningú".

stats