Internacional 10/12/2014

Rècord de persones que intenten arribar a Europa jugant-se la vida a la Mediterrània

L'ONU estima que aquest any han mort 3.419 immigrants en naufragis

Efe
1 min
Un grup d'immigrants africans, rescatats pels equips de salvament marítim.

GinebraL'ONU ha assegurat avui que 348.000 persones han intentat travessar diferents mars per demanar asil o per raons d'immigració, i que 207.000 d'elles ho van fer a la Mediterrània, des que va començar l'any. Aquesta última xifra representa el triple del rècord assolit el 2011, quan 70.000 persones van partir de les costes del nord d'Àfrica -coincidint amb el caos provocat per l'esclat de la guerra civil a Líbia- cap a Europa.

Gràfic de les morts en naufragis de la immigració irregular. ACNUR

Les víctimes mortals d'aquesta tragèdia també s'acumulen a la ruta de la Mediterrània, amb 3.419 morts, del total de 4.272 morts reportats en aquestes circumstàncies en el que va d'any i a nivell mundial.

En 2014, per primera vegada, sirians i eritreus van ser el major component d'aquest flux humà en representar el 50 per cent del total, ha precisat l'Oficina de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), organisme que presta ajuda als qui han abandonat les seves llars per escapar a la violència o perquè han estat víctimes de desastres.

Aquestes xifres s'han fet públiques avui, en el primer dia d'una reunió internacional convocada a Ginebra per l'ACNUR per tractar sobre la manera en què els països haurien de respondre al creixent nombre de persones que realitzen arriscats viatges per arribar a llocs que consideren segurs.

L'alt comissionat per als refugiats, Antonio Guterres, ha lamentat que aquesta resposta sigui cada vegada més "mantenir fora als estrangers, en lloc de donar suport l'asil".

"Això és un error i la mala reacció en una època en la qual un nombre rècord de persones estan fugint de guerres", ha denunciat.

stats