Internacional 03/02/2014

El Regne Unit prohibeix l'entrada al còmic francès Dieudonné

L'humorista tenia previst visitar el futbolista, Nicolas Anelka, investigat per haver imitat el seu gest antisemita en la celebració d'un gol

Reuters
1 min
El còmic francès Dieudonné./ EFE

LondresLes autoritats britàniques han confirmat aquest dilluns que han prohibit l'entrada del polèmic humorista francès, Dieudonné M'Bala M'Bala, per motius de seguretat. Dieudonné ha estat condemnat a França en diverses ocasions per les seves manifestacions antisemites i fa poques setmanes la justícia va prohibir el seu últim espectacle.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Confirmem que hi ha una ordre d'exclusió per al senyor Dieudonné", ha afirmat un portaveu del ministeri d'Interior britànic.

Dieudonné és l'inventor de la 'quenelle', el gest que molts interpreten com a antisemita perquè sembla la salutació nazi invertida i que s'ha estès entre els seus seguidors.

L'humorista tenia intenció de visitar el jugador de futbol francès, Nicolas Anelka, que juga al West Browich anglès, i que el passat mes de desembre va ser al centre de les crítiques al Regne Unit després d'imitar el polèmic gest en la celebració d'un gol. La Federació Anglesa de Futbol té una investigació oberta per aclarir l'incident.

stats