Internacional 28/09/2012

Un home relacionat amb el polèmic vídeo de Mahoma, detingut als Estats Units

L'arrest no té res a veure amb la pel·lícula, sinó amb la violació de la llibertat condicional per un delicte de frau bancari. El contingut del vídeo s'empara en la primera esmena de la constitució nord-americana

Agències
1 min
El productor del film anti-mahoma, detingut a Los Angeles. BRET HARTMAN / REUTERS

WashingtonNakoula Basseley Nakoula, de 55 anys, a qui es relaciona amb el vídeo que ridiculitzava Mahoma, ha estat detingut sense fiança a Los Angeles aquest divendres de matinada. L'arrest no està directament lligat a la pel·lícula que ha desencadenat protestes massives al món musulmà, sinó a la violació de la llibertat condicional. L'home, cristià d'origen egipci, havia estat condemnat a 21 mesos de presó per frau bancari i va ser posat en llibertat condicional el 2011. El tribunal l'ha detingut per no complir els termes de la vigilància.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Algunes fonts asseguren que Basseley havia produït el polèmic vídeo, titulat 'La innocència dels musulmans'. Des que van començar les protestes ha estat amagat. El tribunal ha considerat que en les circumstàncies actuals hi havia un risc evident de fuga. "Té tots els incentius per desaparèixer", ha declarat Robert Dugdale, assistent de la fiscalia.

El vídeo es va penjar a YouTube al juny, però les protestes no van esclatar fins al setembre, després que el difongués una cadena àrab. Segons ha reconegut l'administració Obama, el contingut del film no vulnera la legislació nord-americana, que recull en la primera esmena el dret a la llibertat d'expressió.

stats