Publicitat
Publicitat

Hollande recupera el seu exprimer ministre Ayrault com a titular d'Exteriors

El president opta per remodelar el govern amb mires a les eleccions del 2017

François Hollande ha remodelat aquest dijous l'executiu amb la reincorporació del seu exprimer ministre Jean-Marc Ayrault com a nou ministre d'Afers Exteriors, en substitució del dimitit Laurent Fabius. El president francès ha preferit aprofitar la crisi de govern per fer un canvi en profunditat que pugui tancar amb les divisions internes a causa de la  política antiterrorista i fer front així al repte d'arribar reforçat per a les eleccions presidencials del 2017. Són sis els ministres que surten i n'entren quatre, en un organigrama totalment paritari.

Ayrault és un vell col·laborador d'Hollande, Durant els dos primers anys de mandat socialista va ser el primer ministre, fins que el 2014 va renunciar a per deixar pas, va dir, a les noves generacions, en aquest cas personificades per l'actual titular, Manuel Valls. Ayrault és un home discret, amb un nivell més que acceptable d'alemany, que podrà fer més fluïda la relació amb els germànics i reforçar l'eix París-Berlín.

Hollande ha nomenat tres líders provinents de l'ecologisme, entre els quals destaca la cap del partit dels Verds, Emmanuelle Cosse, que ha acceptat la cartera d'Habitatge, demostrant que el president francès no està disposat a perdre els votants més a l' esquerra, que en els últims mesos s'han pogut sentir orfes amb algunes de les mesures que han suposat un gir al centre dels socialistes gals. Un altre fitxatge és el líder del petit Partit d'Esquerra Radical, Jean-Michel Baylet, que passa a ser ministre de les autoritats locals.

Les carteres clau es mantenen sense canvis. Manuel Valls continua com a primer ministre; Michel Sapin com a ministre de Finances i Emmanuel Macron com al responsable d'Economia francès.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT