Internacional 17/06/2014

El Regne Unit reobrirà la seva ambaixada a l'Iran després de dos anys

L'anunci coincideix amb l'acostament del govern de Teheran i els Estats Units

Efe
1 min

LondresEl Regne Unit ha anunciat avui que reobrirà la seva ambaixada a l'Iran tancada l'any 2011, després de ser atacada per un grup d'estudiants islàmics. El ministre d'Afers Exteriors, William Hague, ha comunicat a la Cambra dels Comuns la decisió del govern britànic destinada a normalitzar les relacions diplomàtiques amb l'Iran, si bé no ha concretat una data concreta per a la reobertura de la delegació. Hague ha justificat aquesta decisió perquè es donen les "circumstàncies adequades" per a reobrir l'ambaixada donades les garanties de seguretat ofertes pel govern iraquià.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El canvi en la relació entre Gran Bretanya i l'Iran ha estat possible gràcies a l'arribada al poder del nou president iranià, Hasan Rohuani, posant punt i final a anys de relacions conflictives durant el mandat de l'expresident Mahmud Ahmadinejad.

L'anunci de la reconciliació entre ambdós països te lloc en un context caracteritzat per la complicada situació a l'Iraq amenaçat per l'avenç dels insurgents islamistes de l'ISIS, enmig dels passos per a una possible col·laboració entre l'Iran i els Estats Units per ajudar al govern iraquià a derrotar als islamistes sunnites.

stats