Internacional 14/07/2017

Macron: "Res separarà França dels Estats Units"

En els actes oficials del 14 de juliol, el president francès ha agraït el suport dels nord-americans a la Primera Guerra Mundial

Ara
2 min
El matrimoni Trump a la desfiliada de la Festa Nacional francesa, aquest matí

BarcelonaEl president francès, Emmanuel Macron, ha destacat aquest divendres la llarga i profunda amistat que uneix França amb els Estats Units. Ho ha fet en un breu discurs que ha pronunciat en presència del seu homòleg nord-americà, Donald Trump, i la seva dona, Melania, al final de la desfilada militar de la festa nacional francesa, que se celebra cada 14 de juliol.

Macron s'hi ha referit com "una amistat històrica" i ha insistit que "res separarà mai els dos països". La presència de Trump en aquest acte oficial, en paraules del president francès, simbolitzava "una amistat que perdura en el temps".

La cita d'aquest divendres aprofitava per commemorar els 100 anys de l'entrada dels EUA a la Primera Guerra Mundial al costat dels aliats. Per això, les tropes nord-americanes han sigut presents a l'acte i han acompanyat els militars francesos en una desfilada que ja és tradició. Macron ha agraït l'ajuda dels nord-americans en aquella ocasió, l'any 1917, quan van entrar a lluitar amb França, Rússia, la Gran Bretanya i Itàlia, en una guerra que va acabar amb la vida de 126.000 soldats dels Estats Units i va deixar-ne 234.000 més ferits.

El president francès, Emmanuel Macron, participa en la seva primera desfilada del 14 de juliol

Amb la seva assistència a la desfilada, Donald Trump ha tancat el seu viatge oficial de dos dies a França després d'haver-se reunit ahir amb Macron per tractar qüestions d'actualitat com la lluita contra el terrorisme i el canvi climàtic o els acords comercials.

Com cada any, el president francès ha rendit homenatge a les forces armades "pel seu paper de protecció" i, coincidint amb el primer aniversari de l'atemptat de Niça, ha recordat les víctimes del terrorisme i els seus fills: "França us deu el seu suport constant i durador".

stats