Internacional 26/01/2015

La reverenda Libby Lane, la primera dona bisbe de l'església d'Anglaterra

Lane és ordenada en una cerimònia històrica a la Catedral de York, en que un assistent ha expressat el seu desacord

2 min
La reverenda Libby Lane, primera dona bisbe de l'església anglicana. / GETTY

La reverenda britànica Libby Lane s'ha convertit aquest dilluns en la primera bisbe de l'Església d'Anglaterra després de ser consagrada en una històrica cerimònia a la catedral de York, en què ha refermat el seu credo i ha jurat obediència a la llei canònica.

Lane ha assistit acompanyada de la seva família al servei oficiat pel bisbe de York, John Sentamu, en què també han participat els bisbes d'Exeter i Chester.

Amb la seva consagració, Libby Lane es converteix en la vuitena bisbe sufragània de Stockport, a la diòcesi de Chester (nord anglès), on ja ha servit durant anys i ha ocupat diversos càrrecs.

Durant la cerimònia, a la qual han assistit un miler de persones, un home ha expressat la seva objecció a l'ascens de Lane, que s'ha dut a terme després que l'aprovessin tots els estaments de l'Església anglicana.

Quan l'arquebisbe Sentamu ha preguntat, com és protocol·lari, si la voluntat de la congregació és que s'ordeni la candidata, un assistent ha declarat: "No, no en el meu nom".

Durant anys, els anglicans han debatut sobre l'ordenació de dones bisbes, una discussió que va concloure amb l'autorització de l'ordenació femenina en el Sínode del juliol passat i la tramitació de nova legislació el mes de novembre.

Amb tot, l'Església d'Anglaterra, oficial al Regne Unit, ha ofert les diòcesis que no vulguin acceptar una dona la possibilitat de mantenir un home.

Vestida amb la tradicional túnica i alçacoll, Lane, de 48 anys, ha assistit en silenci i amb expressió afable al servei religiós durant el qual nombrosos bisbes van dipositar en pregària les seves mans sobre ella.

S'espera que el seu nomenament sigui el primer de moltes més dones bisbes al Regne Unit, que aniran ascendint l'episcopat anglicà a mesura que vagin sorgint vacants.

stats