França
Internacional 29/07/2013

Les joies robades a l'hotel de Canes tenen un valor de 100 milions d'euros

Es tracta d'un dels robatoris més quantiosos a Europa de l'últim segle

Agències
1 min

ParísLes joies robades en un hotel de Canes aquest diumenge sumen un valor de 100 milions d'euros, cosa que suposa el robatori de més quantitat registrat a França i un dels més importants a Europa aquest últim segle.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un principi, es pensava que el valor inicial de les joies robades ascendia a 40 milions d'euros.

Els fets van succeir diumenge, quan, segons sembla, un home tapat amb una bufanda negra i amb guants a les mans va entrar a l'hotel, va amenaçar el personal amb una pistola i es va emportar els objectes robats.

La policia investiga les gravacions de les càmeres de seguretat per intentar trobar una pista sobre el lladre. L'hotel està situat en una de les zones més prestigioses de la ciutat. L'edifici, que aquest any celebrava el seu centenari, acollia una exposició de joies d'una marca coneguda de diamants.

"Els fets van passar molt de pressa. No hi va haver violència", ha dit un oficial de la policia. En les primeres investigacions, es creu que el lladre va entrar sol a l'hotel però segurament devia comptar amb còmplices.

L'hotel, a més, havia estat l'escenari el 1955 d'unes escenes de la pel·lícula 'To catch a thief", d'Alfred Hitchcock.

El tercer robatori en un any

Aquest robatori no és el primer que es produeix a Canes. El mes de maig, coincidint amb el festival de cine de la ciutat francesa, uns lladres van robar joies valorades per més de 700.000 euros d'una joieria.

Una setmana més tard, es va produir un altre robatori en un hotel del cap d'Antibes, també a França.

stats