Internacional 19/07/2011

Els 'hackers' de LulzSec ataquen les webs de Murdoch i difonen un missatge fals sobre la seva mort

Les edicions digitals de 'The Sun' i 'The Times' mostraven aquesta matinada el titular "trobat el cos del magnat de la comunicació" acompanyat de la fotografia de Rupert Murdoch. L'enllaç de la notícia redirigia al compte a Twitter dels pirates informàtics

Redacció
1 min
Notícia falsa sobre la mort de Murdoch difosa a 'The Sun'

BarcelonaPirates informàtics del grup LulzSec s'han atribuït l'autoria de l'atac que aquesta matinada han patit diverses pàgines web de News Corporation. Els portals afectats han sigut les edicions digitals dels diaris The Sun i The Times. Segons informa The New York Times, les pàgines mostraven el titular “trobat el cos del magnat de la comunicació” acompanyat de la fotografia de Rupert Murdoch, i explicaven que el propietari de l'imperi mediàtic havia mort de sobredosi. Més tard, l'enllaç a la notícia a la web de The Sun redirigia al compte a Twitter de LulzSec, igual que un comunicat penjat a la pàgina web corporativa de News International.

Els pirates informàtics haurien tingut accés al sistema intern de News Corp., d'on haurien robat comptes de correu electrònic, i han assegurat que revelaran més informació del grup mediàtic els pròxims dies.

Lulz Security va anunciar fa un mes que abandonava la política d'atacs constants a webs, però aquest últim cas posaria de relleu el final de la treva. Entre les seves víctimes recents, hi figuren les webs de la CIA, el Senat dels EUA, Sony i la televisió pública nord-americana.

stats