Internacional 07/12/2011

600 detinguts per protestar contra el frau electoral a Rússia

La policia afirma que s'han concentrat 2.000 persones al centre de Moscou "per celebrar un míting no consensuat amb les autoritats"

Efe
2 min
Detingut Rússia

MoscouProp de 600 persones han estat detingudes aquest dimarts a la nit al centre de Moscou per participar en una manifestació que denunciava el frau en les eleccions parlamentàries de diumenge passat –que va guanyar la formació oficialista Rússia Unida–, segons ha informat una font policial. Concretament, han estat detingudes un total de 569 persones, ha dit un funcionari de la policia moscovita a l'agència Interfax.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Al centre de Moscou s'han congregat uns 2.000 ciutadans que han intentat celebrar un míting no consensuat amb les autoritats per debatre els resultats de les eleccions a la Duma", ha dit la font policial en referir-se a la manifestació de protesta.

Amb anterioritat, el ministeri de l'Interior de la capital russa ja havia informat de 300 detinguts en una manifestació de protesta, la segona des de dilluns, quan es van anunciar els resultats electorals.

Més policia per a les protestes

Davant les manifestacions, les autoritats han redoblat les mesures de seguretat amb la incorporació d'efectius de les tropes del ministeri de l'Interior a les tasques de vigilància.

En l'acció de protesta d'aquesta nit de dimarts han estat detinguts 45 activistes de l'Altra Rússia, partit opositor radical sense registre legal, ha declarat a Interfax Aleksei Averin, dirigent de la formació. "La meitat han estat posats en llibertat, i la resta ha passat la nit a comissaria i continuen detinguts", ha afegit.

Averin ha indicat que el líder de l'Altra Rússia, l'escriptor Eduard Limonov, també va ser detingut, però va quedar en llibertat hores després citat a comparèixer davant el jutge per falta administrativa.

Unanimitat de l'oposició

Tots els sectors opositors han estat unànimes a l'hora de denunciar greus irregularitats en els comicis de diumenge.

Guennadi Ziugànov, el líder del Partit Comunista, la segona força més votada, ha denunciat que els resultats dels comicis han estat falsificats per afavorir Rússia Unida. Segons aquest dirigent opositor, l'oficialisme s'ha atribuït fins a un 15% més de vots dels que va obtenir a les urnes.

stats