Internacional 06/02/2013

Rússia reduirà la possibilitat d'adopció de nens a França i el Regne Unit

Els parlaments britànic i francès han aprovat, recentment, la llei sobre el matrimoni homosexual

Efe
1 min
Un activista pro drets dels gays en una mobilització a Londres. REUTERS

MoscouRússia ha declarat avui que els ciutadans de França i el Regne Unit tindran menys possibilitats d'adoptar nens russos després que els dos països aprovessin el matrimoni homosexual.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat el cap del departament de Drets Humans de la cancelleria russa, Konstantin Dolgov, al seu Twitter: "Els parlaments britànic i francès han legalitzat el matrimoni gai. Això redueix als seus ciutadans les possibilitats d'adoptar nens russos".

Al Regne Unit, la Cambra dels Comuns va votar ahir el projecte de llei sobre el matrimoni homosexual, una iniciativa que té el suport del primer ministre, el conservador David Cameron, però a la qual s'oposen molts membres del seu partit.

Ahir, el defensor del menor, Pavel Astajov, va deixar clar que les parelles homosexuals no poden adoptar nens a Rússia. A Rússia, "un matrimoni es considera una unió entre un home i una dona. Nosaltres no tenim res més", va assegurar.

Astajov va destacar que a França, país que va aprovar el primer dels articles del projecte de llei per legalitzar el matrimoni homosexual, ja ha sorgit un moviment popular que advoca per la introducció d'una llei contra la propaganda homosexual.

El mes passat, Rússia va aprovar en primera lectura una llei que prohibeix la propaganda homosexual entre els menors d'edat.

stats