Internacional 17/01/2014

Alex Salmond: "Sóc escocès... i britànic"

En una conversa amb la BBC, el primer ministre escocès defensa que la independència no és la solució a tots els problemes, però "segur que ho podem fer millor del que fem fins ara"

Ara
1 min

BarcelonaEl primer ministre escocès, Alex Salmond, considera que tant és escocès com britànic. En una llarga entrevista amb el periodista de la BBC James Naughtie, en una sèrie de debats sobre la independència, Salmond ha defensat que els escocesos tenen diferents capes identitàries. "Sóc escocès, britànic... tinc diferents identitats", ha dit. El líder escocès ha argumentat que, tenint en compte l'ADN de la població, Escòcia "està orgullosa de ser una societat mestissa", per això ha defensat la seva pertinença a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant el debat a Glasgow, que va tenir lloc dijous a la nit, Salmond va recordar que la independència no donarà als escocesos "barra lliure de petroli, whisky i aigua". "Mai he defensat això –va matisar–. Considero que [amb la independència] ho podem fer millor del que ho hem fet fins ara".

stats