SEGREST
Internacional 09/08/2013

Segrestats dos pilots de Turkish Airlines al Líban

El grup Visitants de l'Imam Reza demana l'alliberament de nou libanesos xiïtes segrestats a Síria l'any passat. Els segrestadors acusen Ankara de dificultar les negociacions

Agències
2 min

BeirutDos pilots d'avió turcs de la companyia Turkish Airlines han sigut segrestats aquest divendres al Líban pel grup Visitants de l'Imam Reza.

Els ostatges han sigut sorpresos pels segrestadors quan es desplaçaven de l'aeroport de Beirut a l'hotel, segons han anunciat els mitjans locals.

El segrest s'ha produït a les tres del matí hora local, la 01.00 hora catalana.

El grup ha dit en un comunicat que ha enviat un missatge a les autoritats turques en què els comunica que no alliberaran els dos treballadors de la companyia Turkish Airlines "fins que no tornin tots els peregrins libanesos" xiïtes segrestats el maig de 2012 prop de la frontera entre Síria i Turquia.

Aquest mateix grup va exigir l'any passat l'alliberació de libanesos segrestats a Síria.

L'ambaixador de Turquia al Líban, Inan Ozyildiz, ha confirmat que homes armats han segrestat aquest divendres dos ciutadans turcs, un pilot i un copilot, després d'interceptar l'autobús en el qual es desplaçaven.

En declaracions a la televisió libanesa MTV, l'ambaixador s'ha mostrat esperançat que les autoritats libaneses treballin per la seva alliberació.

Indignats amb Ankara

Les autoritats estan interrogant el xofer del vehicle, que és membre de la família libanesa Zeaiter, un dels clans xiïtes més poderosos i implicat a la vegada en diversos segrestos, segons ha informat l'Agència Nacional de Notícies del Líban.

No és el primer cop que ciutadans turcs són segrestats al Líban des del segrest d'onze peregrins xiïtes libanesos.

Les famílies xiïtes acusen Ankara de dificultar les negociacions i han mantingut protestes davant l'ambaixada i la companyia aèria turca de la capital libanesa.

El segrest s'ha produït després que un alt càrrec polític libanès anunciés que les autoritats tenien coneixement sobre un intent de segrest per part de les famílies dels libanesos detinguts a Turquia.

stats