Internacional 02/05/2015

S'eleven a 6.621 els morts al Nepal una setmana després del terratrèmol

Entre els morts hi ha 12 ciutadans europeus i uns 1.000 continuen sense ser localitzats, segons l'ambaixadora de la UE

Efe
1 min
Imatges del desastre que ha suposat el terratrèmol del Nepal / DIEGO AZUBEL / EFE

KàtmanduQuan avui fa una setmana del terratrèmol que va devastar el Nepal, el ministeri de l'Interior nepalès ha elevat a 6.621 els morts i a 14.566 els ferits, però s'espera que augmentarà el nombre de víctimes quan els equips de rescat arribin a les zones més remotes afectades pel sisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ambaixadora de la Unió Europea al Nepal, Rensje Teerink, va afirmar ahir que entre els morts hi ha 12 ciutadans europeus i que uns 1.000 continuen sense ser localitzats, encara que "podrien trobar-se bé", va afegir.

Segons va dir ahir el ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, 59 dels europeus que encara no han estat localitzats són espanyols.

El Consorci de Reducció de Riscos al Nepal, una entitat en la qual participen organismes de Nacions Unides, calcula que el terratrèmol ha generat al voltant de 2,8 milions de desplaçats interns (la població del país és de 28 milions).

La mateixa font ha assenyalat que el sisme ha destruït unes 160.786 cases i n'han resultat danyades 143.673.

El terratrèmol de 7,8 graus de magnitud en l'escala oberta de Richter ha estat el de més intensitat registrat al Nepal en 80 anys i el pitjor a la regió en una dècada des que el 2005 un altre sisme ocasionés més de 84.000 morts al Caixmir.

stats