Internacional 13/07/2013

Set policies i un diputat unionista ferits per disturbis a Belfast durant la marxa Orange

Nigel Dodds, del Partit Democràtic Unionista, va ser ingressat per l'impacte d'un maó al cap, i la seva situació és estable

Efe
1 min

BelfastSet policies i un diputat unionista han resultat ferits en els disturbis de divendres al vespre a Belfast amb motiu de les tradicionals marxes protestants de l'orde d'Orange, han informat aquest dissabte les forces de l'ordre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La violència va esclatar en una zona del nord de la capital nord-irlandesa després que la policia impedís als orangistes passar per un barri nacionalista.

El diputat Nigel Dodds, del Partit Democràtic Unionista (DUP), va haver de ser ingressat a l'hospital Royal Victoria, a l'oest de Belfast, amb ferides al cap per l'impacte d'un maó. Una portaveu de la unitat sanitària ha informat que la situació de Dodds és estable.

Els set agents de l'ordre també van haver de rebre atenció mèdica quan joves protestants van llançar objectes tallants contra la policia en represàlia per la prohibició.

Com cada any, l'orde d'Orange marxa pels carrers de la província per commemorar la victòria del rei protestant Guillem III d'Orange sobre el catòlic Jaume II a la batalla del Boyne el 1690, desfilades que, sovint, travessen zones nacionalistes.

En els disturbis d'aquest divendres al vespre, grups protestants van manifestar el seu descontentament després que l'anomenada comissió de desfilades, que pren la decisió final sobre el trajecte que els orangistes poden fer, decidís impedir que aquests passessin per Ardoyne, important zona catòlica del nord de Belfast.

Malgrat tot, la jornada de desfilades va transcórrer sense incidents a la resta d'Irlanda del Nord.

stats