Internacional 13/01/2014

Sharon és enterrat amb honors militars al seu ranxo del sud d'Israel

El funeral d'estat s'ha celebrat a Jerusalem i ha comptat amb la presència de dignataris de més d'una vintena de països

Efe
1 min

JerusalemL'exprimer ministre israelià, Ariel Saron, ha estat enterrat aquest dilluns al seu ranxo del desert del Nègueb, al sud d'Israel, en una cerimònia militar que ha comptat amb la presència de familiars, representants de l'exèrcit, polítics israelians i dignataris internacionals. El mandatari ha estat sepultat segons el ritual jueu, al costat de les restes de la seva esposa Lili, morta l'any 2000.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un vehicle militar ha transportat el taüt, cobert amb la bandera d'Israel, des de Jersusalem, on hores abans s'ha celebrat el funeral d'estat amb la presència de dignataris de més d'una vintena de països. La parcel·la on ha tingut lloc l'acte ha albergat uns 800 convidats, però milers de ciutadans l'han pogut seguir en directe a través de pantalles gegants a l'exterior del ranxo.

El sepeli ha estat encapçalat pel cap de l'Estat Major, Beny Gantz, que ha subratllat la tasca exercida per Sharon, mort dissabte a l'edat de 85 anys després de passat més de vuit anys en estat vegetatiu, i que ha afirmat que l'exèrcit continuarà durant molts anys el llegat que ha deixat el "comandant".

stats