Internacional 12/12/2014

Sierra Leone prohibeix les celebracions de Nadal per l'Ebola

L'OMS estima que el virus ja ha matat més de 6.500 persones a l'Àfrica

Ara
1 min
Un soldat passa per davant d'una casa per controlar el toc de queda. GETTY

BarcelonaSierra Leone no està per festes. La por a més contagis d'Ebola ha fet que el govern anunciï la prohibició de celebracions públiques de Nadal i Any Nou, en un intent de tallar l'expansió del virus, que en un any ha matat 1.648 persones, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que l'islam és la religió majoritària al país, les festes de Nadal són molt celebrades però aquest any hauran de tenir a la força un caràcter més íntim. Els soldats patrullaran pels carrers per tal de mantenir la ciutadania a casa. Fins i tot, el president, Ernest Bai Koroma, ha demanat ajut als líders tradicionals perquè restringeixin al màxim els rituals i costums que apleguin molta gent.

"La malaltia va començar a la frontera i ara és a la ciutat, i prop de dues mil persones han mort pel brot", ha lamentat el president.

Malgrat la intensa ajuda internacional, els casos segueixen augmentant al país, que manté les escoles tancades i ha vist com la seva economia s'ha alentit arran de les restriccions de moviment implantades.

Segons les últimes dades de l'OMS, Sierra Leone té 8.014 casos de ebola (6.457 d'ells confirmats i la resta sospitosos), dels quals van ser mortals 1.857 (1.648 confirmats).

L'epidèmia que aquest any ha afectat l'oest d'Àfrica, sobretot a Sierra Leone, Libèria i Guinea, suma 6.533 morts en un total de 18.118 contagis, inclosos els casos sospitosos, segons l'OMS.

stats