Internacional 14/04/2015

Sierra Leone reobre les escoles després de nou mesos tancades per culpa de l'Ebola

Les alumnes embarassades o que han estat mares durant la quarantena tenen vetada l'entrada als col·legis

Ara
1 min
Treballadors socials expliquen mesures per evitar contagis nous de l'Ebola. UNICEF / REUTERS

BarcelonaGran dia avui a Sierra Leone. Les escoles de tot el país han reobert avui dimarts nou mesos després que tanquessin les portes, en una mesura que intentava minimitzar l'impacte del virus de l'Ebola. En total són 1,8 milions de nens que tornen a les aules. Com Jan Sankoh, que als seus 12 anys, explica al personal d'Unicef que ha "trobat a faltar" els amics i els mestres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Però no tothom pot tornar a l'escola. El govern ha prohibit l'entrada als centres a les alumnes embarassades i les que han estat mare durant els mesos de restricció perquè el ministeri d'Educació que poden ser una mala influència per a la resta d'estudiants, denuncia Amnistia Internacional.

A Sierra Leone, l'Ebola ha causat la mort de més de 3.400 persones i tot i que el nombre de casos nous s'ha reduït dràsticament, les autoritats locals són cauteloses i no volen baixar la guàrdia. Per això, cada dia quan arribin a l'escola es prendrà la temperatura als alumnes i professors per detectar si tenen febre.

A més, tothom haurà de rentar-se les mans per evitar contagis. Unicef ha entrenat uns 10.000 mestres per ensenyar l'alumnat bones pràctiques. El govern ha promès que es farà càrrec de les taxes escolars dels dos propers cursos per tal d'incentivar la tornada als col·legis i que la pèrdua dels mesos lectius no sigui encara més gran.

stats