Internacional 10/09/2013

Síria accepta la proposta russa de tutela internacional de les armes químiques

Moscou anuncia que treballen en un "pla concret, clar i eficaç"

Efe
1 min

MoscouEl ministre d'Afers Exteriors de Síria, Walid al-Mualem, ha anunciat aquest dimarts que el seu país ha acceptat la proposta de Rússia que Damasc cooperi amb la comunitat internacional en el control d'armes químiques i en la seva total destrucció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ahir [dilluns] vam celebrar una ronda de converses molt fructíferes amb el ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, que va presentar la iniciativa sobre les armes químiques. Ja ahir a la tarda vam manifestar el nostre acord amb la iniciativa russa", va dir Al-Mualem, citat per l'agència Interfax.

El cap de la diplomàcia del país àrab, que s'ha reunit aquest dimarts amb el president de la Duma, Serguei Narishkin, ha afegit que la decisió de Damasc busca "deixar sense arguments l'agressió nord-americana" .

Un pla "concret, clar i eficaç"

A banda, Lavrov havia anunciat prèviament que Rússia i Síria ja treballen en un "pla concret, clar i eficaç" per posar sota control internacional les armes químiques sirianes.

El canceller rus ha indicat que Rússia està preparada per presentar "pròximament" el pla al Consell Seguretat de l'ONU i la comunitat internacional.

stats