Internacional 14/09/2017

Sis morts en una residència de Florida a causa de l'huracà

Les víctimes vivien en un centre per a gent gran on, suposadament, no era prioritari restablir la llum

Ara
2 min
Centre de rehabilitació de Hollywood (Florida) on van morir els sis redisents

BarcelonaSis persones van morir i 115 van haver de ser evacuades d’una residència de gent gran situada a la localitat de Hollywood, al nord de Miami (Florida) després que les instal·lacions es quedessin sense llum pel pas de l’huracà 'Irma' per la zona. Tres de les víctimes van morir al centre i tres més ho van fer en arribar a l’hospital on van ser traslladades. La policia ha obert una “investigació criminal” sobre els fets. Les víctimes haurien mort, creuen els investigadors, o per la inhalació del monòxid de carboni que va desprendre un generador elèctric o per la intensa calor que feia a l’interior de l’edifici després que es tallés l’electricitat i deixessin de funcionar els aparells d’aire condicionat.

No era una prioritat

Es desconeix quant de temps va estar sense energia la residència abans que dimecres a la matinada els treballadors truquessin a emergències. El que sí que ha transcendit és que el centre no constava a la llista d'instal·lacions del comtat on era prioritari restablir l'electricitat. El portaveu de l’empresa de subministrament Florida Power & Light va explicar ahir que al mes de març, abans que comencés la temporada d’huracans, la companyia s’havia reunit amb funcionaris del comtat per decidir a quins llocs s’havia de donar prioritat per restablir l’energia. La residència de Hollywood no era a la llista, en la qual sí que hi havia hospitals, seus policials i de bombers, centres de comunicacions i plantes de tractament d’aigües. A Florida hi ha més de 680 residències de gent gran, que acullen 73.000 persones.

El governador de Florida, Rick Scott, ha emès un comunicat en què assegura que arribaran fins al fons del cas. “Aquesta situació és incomprensible: totes les instal·lacions que s’encarreguen de cuidar pacients han de prendre mesures i precaucions per mantenir-los sans i estalvis”, diu el text.

Als Estats Units, el pas de l’huracà 'Irma' ha deixat almenys 36 morts –als estats de Florida, Geòrgia i Carolina del Sud– i 18.000 milions de dòlars en pèrdues. A Florida, més de 3,7 milions de llars seguien sense electricitat ahir, quatre dies després que l’'Irma' toqués terra. El president Donald Trump té previst visitar la zona afectada avui.

stats