Internacional 26/04/2015

Un nou sisme de 6,7 graus Richter sacseja el Nepal

L'epicentre del terratrèmol se situa a 80 kilòmetres a l'est de la capital, Kàtmandu

Ara / Efe
2 min
La rèplica fa tremolar de nou un país devastat pel primer terratrèmol / EFE

Nova DelhiUn nou sisme de 6,7 graus en l'escala Richter ha tornat a sacsejar aquest diumenge el Nepal, 24 hores després del terratrèmol de 7,8 graus que ha deixat al voltant de 2.350 morts i 6.000 ferits al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS) ha informat que l'epicentre de la rèplica s'ha registrat a 81 kilòmetres a l'est de la capital del país, Kàtmandu. La nova sacsejada s'ha sentit a Nova Delhi i en pràcticament tot el nord de l'Índia i Bangla Desh.

S'han produït 35 rèpliques però aquesta és la més forta de totes les registrades. Segons mitjans locals al Nepal, després de la rèplica de gran potència hi ha hagut escenes de pànic amb gent corrent cap al centre dels carrers per protegir-se de possibles esfondraments d'edificis. Aquest nou terratrèmol ha provocat més allaus a l'Everest, on aquest dissabte es van registrar més d'una desena de víctimes mortals. Els atletes catalans Núria Picas i Ferran Latorre han informat, via el Twitter de Picas, que estan bé després de la segona sacsejada: "Segona sacsejada forta al Makalu, estem bé. Creuem el dits perquè això s'acabi".

El terratrèmol de dissabte al Nepal va impactar també en els països dels voltants, i va deixar 51 morts a l'Índia, tots ells en estats del nord-oest del país, i 17 a la Xina.

També aquest diumenge s'ha conegut que a Bangla Desh almenys una persona ha mort per l'ensorrament d'un mur com a conseqüència de la repercussió del sisme de dissabte al Nepal. Aquest és el terratrèmol de més intensitat en gairebé 80 anys al país de l'Himàlaia i el pitjor que ha viscut la regió en una dècada, des que el 2005 un moviment tel·lúric va causar una tragèdia de grans proporcions al Caixmir, amb un balanç de més de 84.000 morts.

stats