Internacional 19/11/2014

Societat Civil Catalana, entre els 47 guardonats per l'Eurocambra amb el Premi Ciutadà Europeu 2014

L'ANC també estava entre els candidats però no va passar el primer tall

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl Parlament Europeu ha atorgat el Premi Ciutadà Europeu 2014 a 47 persones i entitats europees entre les quals hi ha Societat Civil Catalana. L'Eurocambra considera que l'entitat que defensa la permanència de Catalunya a l'Estat ha destacat aquest any pel seu compromís "excepcional" en promoure la comprensió mútua i més integració entre els ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es trobava també entre els candidats a rebre el guardó -a proposta d'ERC- però no va passar el primer tall. Aquesta primera tria d'entre tots els candidats catalans i espanyols en què va quedar descartada l'ANC la van fer l'eurodiputat català del PP Santiago Fisas, el socialista Ramón Jauregui i Beatriz Becerra, d'UPyD.

També va quedar eliminada la candidatura de les brigades internacionals de Gaza. Entre els 47 premiats hi ha dues entitats espanyoles, la Cuina Econòmica de Logroño i l'Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu, l'entitat que gestiona hospitals a l'Àfrica i a la qual pertanyien Miguel Pajares i Manuel García Viejo, els dos sacerdots espanyols morts per l'Ebola.

stats