Internacional 05/02/2014

El sud-oest del Regne Unit, desbordat per les pluges

El govern britànic ha anunciat una partida de 90 milions d'euros per a la reparació de les zones més castigades

Efe
1 min
Serveis d'emergència treballen en una via de ferrocarril afectada a Devon./ EFE

LondresMilers de llars de Gal·les Anglaterra han quedat sense electricitat a causa de les fortes pluges que afecten aquesta zona del Regne Unit i que han causat grans inundacions. Segons l'empresa Western Power Distribution, uns 44.000 clients segueixen sense subministrament elèctric després de l'últim episodi de pluges intenses, que se sumen al mal temps que afecta la zona des de fa un mes.

Les conseqüències de l'històric temporal han indignat els habitants de les zones afectades, que acusen el govern britànic d'haver perjudicat la capacitat de resposta de les autoritats locals amb les retallades.

El primer ministre, David Cameron, ha promès aquest dimarts que destinarà 90 milions d'euros per a les reparacions de les zones més afectades.

El príncep de Gal·les, Carles D'Anglaterra, va visitar ahir el poble de Muchleney, que fa un mes que està incomunicat. Milers d'hectàrees de terra estan anegades per l'aigua.

La agència de Medi Ambient ha informat aquest dimarts que encara hi ha alertes per noves inundacions a tot el sud-oest, i que els serveis ferroviaris han hagut de ser suspesos. El Servei Meteorològic espera més pluges i vent en els propers dies i ha advertit que el temporal arribarà a Londres.

stats