Internacional 24/06/2016

El Suprem bloqueja les mesures migratòries d’Obama

N.f.
1 min
El president dels EUA, Barack Obama, va valorar ahir el revés del Suprem.

WashingtonUns cinc milions d’immigrants sense papers pares de ciutadans o residents nord-americans que viuen als Estats Units continuaran fent front al risc d’una deportació. El Tribunal Suprem va emetre ahir una sentència dividida sobre la legalitat de les mesures migratòries del president Barack Obama per protegir aquests immigrants i, per tant, va deixar en vigor la decisió d’un tribunal inferior que les bloquejava.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La sentència és un cop dur per al llegat d’Obama ja que posa fi a la seva iniciativa d’obtenir canvis en el sistema d’immigració del país a través d’ordres executives. El 2014 va anunciar el seu pla que havia de donar un permís de residència i treball a gairebé la meitat dels 11 milions de sensepapers que es calcula que viuen al país. Les mesures, però, no van tirar endavant ja que la justícia texana va donar la raó a 26 estats, liderats per Texas, que s’hi havien oposat.

Una decisió “desafortunada”

Obama va titllar de “desafortunada” la decisió de la cort més alta del país i va lamentar que el Congrés no hagi aprovat cap reforma migratòria. “Sé que avui molta gent està decebuda -va dir el president-. Tard o d’hora la reforma d’immigració es farà”.

stats