Internacional 02/05/2019

El rei de Tailàndia es casa per sorpresa amb la seva guardaespatlles

La reina Suthida ha estat elevada al tron abans de la cerimònia de coronació de Vajiralongkorn

Gaspar Ruiz Canela (efe)
2 min
Un moment de la cerimònia en què el marit mulla l'esposa amb aigua beneïda.

BangkokTailàndia s'ha despertat aquest dijous amb una nova sobirana, la reina Suthida, que ahir va ser elevada al tron després de casar-se per sorpresa amb el monarca Vajiralongkorn, que serà coronat dissabte en el tercer any del seu regnat. Suthida Tidjai, una antiga hostessa de Thai Airways, de 40 anys, i el rei, de 66, van formalitzar el seu matrimoni al palau Dusit de Bangkok, en un acte al qual van assistir membres del consell reial i del govern, inclòs el primer ministre i cap de la junta militar, Prayut Chan-o-cha. Poc se sap de la nova reina, que havia estat vista acompanyant Vajiralongkorn en actes oficials des del 2014 com a membre d'un cos especial de seguretat reial.

Dos anys més tard, va ser nomenada general de l'exèrcit i el 2007 va ser triada subcomandant del servei de seguretat del monarca i 'thanpuying', un dels títols més importants de la noblesa a Tailàndia. Es tracta de la quarta esposa del monarca, que té set fills de les seves antigues parelles i és conegut per passar llargues temporades a Alemanya i per la seva afició per pilotar avions.

Amb un vestit rosa, Suthida s'ha postrat en un moment de la cerimònia davant el sobirà, vestit d'uniforme blanc i amb el qual la nova reina va intercanviar ofrenes abans que tots dos signessin l'acta de matrimoni. Els testimonis del casament van ser la princesa Sirindhorn, germana del monarca, i el president del consell reial, Prem Tinunlasonda.

"La seva Majestat i la general Suthida Vajiralongkorn na Ayutthaya estan casats oficialment segons la llei i la tradició", diu l'anunci oficial publicat a la 'Gaseta Reial', el butlletí oficial de Tailàndia. L'anunci afegeix que el sobirà va nomenar la seva esposa "reina Suthida", un títol que portarà "a partir d'ara com a membre de la família reial".

El casament i el nomenament es produeixen abans de les cerimònies de coronació previstes entre els dies 4 i 6 de maig, gairebé tres anys després que el rei Vajiralongkorn ascendís al tron després de la mort del seu pare, el venerat Bhumibol Adulyadej, l'octubre del 2016.

stats