VIOLÈNCIA A L'AFGANISTAN
Internacional 15/04/2012

Els talibans llencen una onada d'atacs contra ambaixades, el quarter de l'OTAN i el Parlament a Kabul

Un portaveu assegura que han atacat les principals seus diplomàtiques. La setmana passada l'exèrcit havia mort un centenar d'islamistes en una operació amb cobertura internacional

Agències
1 min
Fum al quarter de l'OTAN a Jalalabad. EFE

KabulEls talibans han reivindicat aquest diumenge una onada d'atacs coordinats a Kabul i altres ciutats de l'Afganistan. Un portaveu dels islamistes ha assegurat que estan atacant ambaixades, el quarter general de l'OTAN i la seu del Parlament a l'oest de la capital. S'han sentit diverses explosions i hi ha foc creuat al centre de la ciutat. El portaveu també ha parlat d'atacs a les províncies de Logar i Paktia i hi ha informacions no confirmades d'atacs suïcides a l'aeroport de Jalalabad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un diputat ha dit a Reuters que tant el Parlament com l'ambaixada russa han sigut atacats amb obusos. Hi ha un incendi a l'ambaixada alemanya i també crema l'hotel Kabul Star, construït recentment. L'ambaixada nord-americana està sent evacuada.

Les autoritats afganeses van anunciar dimarts que gairebé un centenar de talibans havien mort en un operació militar el 7 d'abril liderada per l'exèrcit afganès, amb suport de l'OTAN.

stats