Internacional 06/11/2015

'The NewYork Times', preocupat per la pèrdua d'objectivitat dels mitjans de comunicació espanyols

Ara
1 min
Portada NYTImes 5 novembre 2015.

BarcelonaEl diari nord-americà 'The New York Times' destaca avui a la seva portada, en l'edició internacional, una "alerta" per la pèrdua d'objectivitat i d'independència editorial dels mitjans de comunicació espanyols.

Segons la crònica del corresponsal a Madrid, Raphael Minder, tant la llei mordassa del govern de Mariano Rajoy com els ajustos econòmics i les reestructuracions del sector ocasionats per la crisi financera han derivat en una pèrdua de credibilitat de les principals capçaleres de l'Estat, entre les que destaca 'El País' i 'El Mundo'.

El diari relata el comiat de l'exdirector d'El Mundo Pedro J. Ramírez i explica que, segons el mateix Ramírez, el detonant va ser la publicació dels SMS entre Mariano Rajoy i Luis Bárcenas, en el marc de la investigació sobre el possible finançament il·legal del PP.

El periodista nord-americà parla també amb responsables de mitjans nous com 'Ahora' o 'Eldiario.es',que denuncien també les pressions del govern i de les grans empreses, sobretot els bancs.

stats