Internacional 28/05/2013

L'editorial del 'Boston Globe' lloa que Catalunya hagi prohibit els toros

El rotatiu destaca que, "per sort", "l'afició perversa d'Espanya" ha perdut adeptes els darrers anys i, en part, ha estat gràcies a la polèmica llei catalana. Però alerta de la nova legislació que s'està debatent al Congrés per protegir les corrides

Ara
1 min

BarcelonaEl diari nord-americà 'Boston Globe' dedicava l'editorial de dilluns a les corrides de toros a Espanya. Titulat "Els toros: l'afició perversa d'Espanya", l'editorial del rotatiu destaca que l'afició ha disminuït els darrers anys al país, en part, per la crisi, però també pel posicionament de Catalunya i les Illes Canàries, que han prohibit aquesta pràctica. "Per sort, cada vegada més espanyols estan rebutjant aquest tipus d''entreteniment'", es pot llegir a l'editorial.

També considera que l'espectacle ha perdut adeptes perquè la televisió pública ha deixat d'emetre corrides en directe. Tot i això, alerta que el Congrés dels Diputats està sospesant una legislació per declarar els toros bé cultural d'interès nacional que "deixaria sense validesa la legislació regional i justificaria més subvencions per part de l'estat tant a les corrides com a l'entrenament de matadors".

"Però més enllà de prolongar aquests rituals, els sectors més conservadors haurien de ser conscients de la realitat: que les corrides de toros són inhumanes, i que ha acabat el seu moment", conclou l'editorial.

stats