Internacional 18/05/2018

Tots els bisbes de Xile pleguen pels casos d'abusos sexuals

Després de reunir-se amb el Papa, els 34 prelats dimiteixen per haver destruït proves dels delictes

Ara
1 min
El Papa posant amb els bisbes xilens en la recepció al Vaticà, dijous 17 de maig

BarcelonaGest inèdit a la cúria catòlica. Tots els bisbes xilens han presentat la seva renúncia davant del papa Francesc pels casos d'abusos sexuals en les seves diòcesis, que han sacsejat una societat molt conservadora i influenciada per l'església. Els 34 prelats s'han reunit durant dos dies amb el Papa al Vaticà i han decidit dimitir pels seus greus errors i omissions en la gestió dels casos d'abusos a nens, sobretot en relació amb el cas de Juan Barros, acusat d'encobrir els assetjaments de Fernando Karadima, i que va ser nomenat bisbe per Francesc I el 2015 malgrat les denúncies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Vaticà ha confirmat el que els mitjans de comunicació xilens han estat informant: el Papa havia lliurat als bisbes aquesta setmana un document que els acusava de destruir proves de delictes sexuals i de no protegir els nens dels sacerdots depredadors.

En la seva declaració conjunta, els bisbes demanen perdó a les víctimes i posen els seus càrrecs a disposició del Vaticà per tal de "restablir la justícia i contribuir a la reparació del dany causat".

Juan Cruz, el jove xilè supervivent d'abusos quan era nen i un dels propulsors de la campanya en contra de la impunitat a l'Església, s'ha felicitat per la dimissió en bloc i ha apuntat a Twitter que el gest "canvia les coses per sempre".

Karadima, de 87 anys, viu en una residència per a gent gran i sempre ha negat les acusacions d'abusos, de la mateixa manera que Barros s'ha defensat que mai va tenir coneixement del cas.

stats