Internacional 03/09/2013

Un tribunal militar egipci condemna a cadena perpètua 11 membres dels Germans Musulmans

Els islamistes estaven acusats d'agredir soldats i d'haver destruït vehicles militars

Efe
1 min

El CaireUn tribunal militar ha condemnat a cadena perpètua onze membres dels Germans Musulmans per cometre actes de violència durant les protestes del passat mes d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els islamistes han estat sentenciats per haver destruït sis vehicles militars i per haver agredit dos soldats en les manifestacions a la ciutat de Suez. Els fets es van produir després del desmantellament i la brutal repressió de l'exèrcit a les acampades dels islamistes del Caire del passat 14 d'agost.

Nombrosos líders i membres dels Germans Musulmans han estat arrestats des del passat 3 de juliol, dia que l'exèrcit va fer caure el deposat president Mohammed Mursi.

Entre els detinguts dins la formació destaquen el guia espiritual Mohamed Badia, acusat d'incitar a la violència, i el mateix Mursi, que es troba retingut pels militars en parador desconegut i acusat d'haver ordenat la mort de manifestants que protestaven contra la seva decisió de blindar els seus poders davant la justícia.

La condemna arriba el mateix dia que l'exèrcit egipci ha decidit tancar la cadena de televisió Al-Jazira i tres canals islamistes més.

stats