Internacional 31/07/2016

Trump carrega contra els pares d'un soldat nord-americà musulmà mort a l'Iraq

El republicà insisteix en el missatge islamòfob i es pregunta si a la mare de l'oficial no li està permès parlar en públic perquè és una dona

MAGGIE HABERMAN / RICHARD A. OPPEL Jr. / 'THE NEW YORK TIMES'
1 min
Els pares del soldat mort durant el discurs a la convenció dels demòcrates, amb la foto del seu fill al darrere.

Donald Trump ha menyspreat els pares d'un soldat musulmà mort a l'Iraq que li havien retret no haver "sacrificat res pel país" durant la convenció nacional democràtica. El candidat republicà, que aposta per prohibir l'entrada als Estats Units de tots els musulmans, ha respost a les crítiques assegurant que, tot i que van pujar els dos progenitors a l'escenari, només va parlar el pare perquè la submissió de les dones islàmiques no permet a la mare parlar en públic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els comentaris de Trump, en una entrevista amb George Stephanopoulos a la cadena ABC News que s'emet aquest diumenge, ja han provocat la condemna generalitzada i fins i tot els líders republicans s'han volgut distanciar encara més del seu candidat presidencial.

Khizr Khan, el pare del soldat mort, ha carregat contra Trump dient que la seva dona no havia parlat en la convenció perquè era massa dolorós per a ella parlar del seu fill Humayun, un capità de l'exèrcit nord-americà mort per un cotxe bomba a l'Iraq quan tenia 27 anys, l'any 2004. Khan ha criticat que el candidat republicà "desproveeixi del sentiment de dolor una mare que ha sacrificat el seu fill".

A l'entrevista amb l'ABC, Trump ha qualificat Khan de "bon noi" i li ha desitjat "la millor de les sorts", tot i que posteriorment ha criticat el silenci de la seva dona: "Si ens fixem en la seva esposa, que hi era, no va dir res, però probablement no li estava permès dir res".

Enmig de les crítiques, Trump va fer públic ahir un comunicat en què anomenava el capità Khan "heroi", però això no li ha impedit d'insistir que vol vetar els permisos d'entrada als musulmans si arriba a la Casa Blanca.

stats