Internacional 15/06/2017

Trump, investigat per obstrucció a la justícia en el cas del Russiagate

El president ataca assegurant que és víctima de la "caça de bruixes" més gran d'Amèrica i de la fabricació d'històries

Ara
2 min
Trump, en declaracions a la Casa Blanca

BarcelonaEl fiscal especial que investiga la trama russa a Washington, Robert S. Mueller III, està investigant Trump per "obstrucció a la justícia" mitjançant entrevistes a alts càrrecs del servei d'intel·ligència, segons publica el 'Washington Post', que cita fonts oficials anònimes. Aquest nou episodi de la investigació de Trump podria ser la base d'un futur 'impeachment'.

El president ha respost a través de Twitter i ha denunciat un altre cop que està sent víctima de "la caça de bruixes més gran de la història política d'Amèrica dirigida per persones molt dolentes i conflictives".

En un altre tuit, Trump assegura que "ells han inventat una falsa col·lusió amb la història dels russos, sense trobar-ne cap prova, i ara obstruiran la justícia amb una falsa història. Maco".

Mueller hauria començat aquesta investigació dies després de l'acomiadament de l'excap de l'FBI, James Comey, el 9 de maig. Les entrevistes amb alts càrrecs d'intel·ligència indiquen que Mueller, que "busca testimonis dins i fora del govern", veu aquesta investigació com més que una picabaralla entre l'excap de l'FBI i Trump, segons l'article.

El nou cop a Trump s'ha desvelat després que l'FBI investigués el president dels EUA per vincles sospitosos amb Rússia durant la campanya de les eleccions del 2016, tot i que Comey havia assegurat al president dels EUA que no se l'estava investigant mentre ell era al càrrec. La setmana passada, l'exdirector de l'FBI va acusar Trump de "mentir" i d'acomiadar-lo pels vincles amb la trama. També se l'investiga per estar relacionat amb possibles crims financers, segons el rotatiu.

Les fonts anònimes que cita el diari diuen que ja han sigut entrevistats diversos alts càrrecs de l'Agència Nacional de Seguretat, aquesta setmana, però que no és clar de quants testimonis ha disposat fins ara la investigació, perquè s'ha mantingut en secret.

L'Agència de Seguretat Nacional (NSA) ha declarat que col·laborarà amb el fiscal especial, però ha declinat fer més comentaris. El portaveu de l'advocat de Trump ha dit que la filtració de la informació sobre el president per part de l'FBI és "indignant, inexcusable i il·legal".

El rotatiu afegeix que "és dubtós si la Casa Blanca podria utilitzar un privilegi executiu per intentar evitar que els alts càrrecs d'intel·ligència parlin amb els investigadors de Mueller". També diu que, segons els experts, el cas s'hauria de portar al Congrés per revisar les possibles troballes sobre la conducta criminal del president i per decidir si s'ha d'iniciar el procés d''impeachment'.

stats