Internacional 03/09/2019

Almenys 25 morts i 9 desapareguts per l'incendi d'un vaixell de busseig a Califòrnia

A la nau hi viatjaven 39 persones, cinc de les quals han sigut rescatades per les autoritats

Ara
2 min
Imatge del vaixell incendiat a la costa de Califòrnia.

BarcelonaAlmenys vint-i-cinc persones han mort i nou estan desaparegudes després que un vaixell s'hagi incendiat aquest dilluns a la costa de Califòrnia, al sud-oest dels Estats Units, i s'hagi acabat enfonsant. Els equips de rescat han localitzat les víctimes mortals després d'una jornada intensa de recerca en què es preparaven per no trobar més supervivents a banda de les cinc persones rescatades durant els primers moments de l'incendi, que formaven part de la tripulació. Els equips de rescat continuaran amb la recerca durant tota la nit. Associated Press ha revelat l'última xifra de morts, que s'ha elevat al llarg de les hores, citant fonts de la guàrdia costanera del EUA, tot i que encara no ha sigut confirmada oficialment.

La nau, anomenada 'Conception', havia sortit dissabte de la ciutat de Santa Barbara per a una excursió de busseig i aquest dimarts havia de tornar a la costa. El punt del mar on s'ha produït l'incendi i el posterior naufragi té uns 16 metres de profunditat, cosa que dificulta les tasques de recerca. Hi viatjaven 39 persones, sis de les quals eren membres de la tripulació i 33 eren passatgers.

Els cinc supervivents –dos d'ells amb ferides en una cama– eren membres de la tripulació. Estaven desperts i es trobaven a la coberta del vaixell. Per això van poder saltar a l'aigua en el moment de les flames, i allà van ser rescatats per una altra embarcació i traslladats a la costa. La majoria dels passatgers no van poder escapar perquè dormien sota la coberta del vaixell. "Aquest és probablement el pitjor escenari que podríem haver-nos trobat: era nit tancada, gairebé tothom dormia sota la coberta, i el vaixell era en un lloc remot", ha lamentat el representant de l'oficina forense de l'algutzir del comtat de Santa Bàrbara.

Segons ha informat el departament de Bombers del comtat de Ventura en una roda de premsa, dilluns a les 3.28 h de la matinada –les deu del matí a Catalunya– la Guàrdia Costanera i diversos serveis d'emergència han llançat avisos de rescat per ajudar més de 30 persones que navegaven a bord del 'Conception', una embarcació d'uns 23 metres d'eslora. El vaixell estava "totalment en flames", segons ha descrit la capitana Monica Rochester, de la guàrdia costanera nord-americana.

El vaixell està enfonsat a 18 metres de profunditat i cap per avall, i les autoritats estan estudiant la millor manera de recuperar-lo.

stats