Internacional 25/12/2020

Un vehicle explota a Nashville en un "acte intencionat"

L'incident ha deixat tres ferits, però cap en situació crítica

Ara
1 min
Una imatge del centre de Nashville proporcionada per la policia en què es veuen les conseqüències de l'explosió

BarcelonaUna autocaravana aparcada ha esclatat al centre de Nashville, a l'estat de Tennessee (EUA), a primera hora del matí de Nadal. El vehicle emetia un missatge gravat que avisava que "una bomba explotaria en els pròxims quinze minuts", segons ha informat el cap de la policia local, John Drake. Tres persones han resultat ferides i han sigut traslladades a l'hospital –cap en estat greu– per l'explosió, que la policia ha descrit com un "acte intencionat".

En el moment de l'explosió els agents ja voltaven la zona alertats per una trucada que avisava que s'havien disparat trets, però en comptes d'això s'han trobat el vehicle sospitós i han avisat els veïns i alguns vianants. El portaveu de la policia local, Don Aaron, ha explicat que treballaven en la investigació juntament amb les autoritats federals, inclosos l'FBI i l'Oficina d'Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius. De fet, l'exdirector adjunt de l'FBI, Andrew McCabe, ha dit que els fets podrien ser investigats com un atac terrorista.

L'explosió, que s'ha pogut sentir a nou illes de cases de distància, ha deixat un paisatge de vidres trencats i arbres caiguts coberts de cendra, a més de vehicles cremats i edificis malmesos. L'efecte no ha sigut més greus perquè la majoria de comerços i establiments de música en directe que hi ha a la zona, centre neuràlgic de Nashville, una ciutat coneguda per la seva potent indústria discogràfica, estaven tancats per les festes de Nadal.

L’alcalde de Nashville, John Cooper, ha instat la gent a mantenir-se allunyada del centre de la ciutat mentre els cossos de seguretat investiguen els fets ajudats per gossos rastrejadors i imatges de càmeres de vigilància. El president Donald Trump ja ha sigut informat de l'explosió.

stats