La victòria d'Al-Sissi queda aigualida per una baixada de la participació

Els vots nuls representen el 5% del cens, dos punts per sobre del candidat "titella"

Complint el pronòstic, Abdelfatah al-Sissi ha estat reelegit president d'Egipte en obtenir el 92% dels vots en unes eleccions marcades per una participació baixa, que no es va animar ni amb els incentius ni les amenaces del règim en un intent de legitimar unes eleccions que ja es preveien des del principi una farsa perquè tot continuï igual. Només el 42% dels electors van acudir a les urnes, fet que suposa una reducció de cinc punts respecte a quatre anys i deu per sota dels del 2012, segons dades preliminars difoses aquest dijous.

El diari oficial 'Al Ahram' ha informat que Al-Sissi ha obtingut prop de 23 milions de vots dels 25 milions de sufragis emesos en unes eleccions en què els rivals més forts es van retirar o són a la presó. De fet l 'únic contrincant de l'exmariscal, Musa Mustafa Musa, líder del partit Al Gad, que no ha fet cap acte electoral i ha estat titllat com el candidat "titella", ha sumat el 3% dels vots, és a dir, gairebé 750.000 sufragis. Sense dades oficials, el percentatge de paperetes nul·les se situaria prop del 5%, fet que el situaria com a segona força virtual del Parlament. 

Al-Sissi pretén conservar el seu poder a Egipte amb una farsa electoral

Amb aquests resultats, Al-Sissi complirà un segon mandat de quatre anys i es garanteix mantenir-se al càrrec fins al 2022.  En els comicis del 2014, els primers als quals va concórrer el rais després del cop d'estat que va encapçalar un any abans i amb el qual va desbancar l'islamista Mohammad Mursi en el context d'unes protestes multitudinàries, l'actual president es va imposar amb un 96,91% de suport, una xifra molt propera a l'avançada avui.