Internacional 22/03/2018

Una vintena de morts en un atac a la capital de Somàlia

Al-Shabaab torna a sacsejar Mogadiscio amb un cotxe bomba contra un hotel de luxe

Efe
1 min
Un grup de ciutadans observa la destrucció de l'atemptat a l'Hotel Wehliye de Mogadiscio.

MogadiscioAlmenys 18 persones han mort aquest dijous i 13 més han resultat ferides en un atac amb cotxe bomba del grup jihadista Al-Shabaab perpetrat davant el popular hotel Wehliye a Mogadiscio, freqüentat per polítics i funcionaris somalis. Segons els mitjans locals, la majoria de les víctimes són venedors ambulants i vianants que es trobaven a prop de l'establiment en el moment de l'explosió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al-Shabaab, una filial d'Al-Qaida, s'ha atribuït l'autoria de l'atac en assenyalar que el seu objectiu era una reunió que se celebrava a l'hotel, a la mateixa avinguda on hi ha oficines governamentals, establiments comercials, restaurants i hotels.

Somàlia, que suporta atemptats freqüents d'Al-Shabaab, va patir el passat mes d'octubre el pitjor de la seva història: quan camions bomba van esclatar, matant 512 morts a la capital. Segons analistes locals, els problemes interns del govern i el seu distanciament amb la cúpula de l'exèrcit han permès els jihadistes recuperar la seva capacitat d'atemptar a gran escala.

L'organització terrorista controla part del territori en el centre i el sud del país, i aspira a instaurar a Somàlia un estat islàmic d'inspiració wahhabita. Somàlia viu en un estat de guerra i caos des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohammad Siad Barre, el que va deixar el país sense un govern efectiu i en mans de milícies radicals islàmiques, senyors de la guerra i bandes de delinqüents armats.

stats