Internacional 04/09/2018

"Fins i tot els ossos respecten Putin"

Estrenen un programa en 'prime time' sobre el president per intentar que remunti la popularitat

Ara
2 min
Vladimir Putin amb el seu ministre de Defensa, Sergei Shoigu durant una escena del programa de televisió.

BarcelonaEl president rus, Vladímir Putin, ja pot afegir una nova habilitat al seu currículum: estrella de 'reality show'. Un nou programa estrenat aquest diumenge a la tarda a la televisió pública russa es dedica a explicar les activitats setmanals del líder rus. L'espectacle, d'una hora, anomenat 'Moscou, Kremlin, Putin', s'ha posat en marxa en el moment de més impopularitat de Putin en molts anys.

El físic "meravellós" de Putin i el seu amor pels nens han estat aclamats en el primer episodi del nou programa emès per la cadena Rossiya1, en el qual també es va fer broma amb que fins i tot els animals salvatges com els ossos tenien por de l'home fort del Kremlin.

El xou es va estrenar hores després que milers de persones van protestar prop de la plaça Roja en contra de la reforma de les pensions que han fet caure la valoració del president. El mes passat es va veure obligat a diluir el seu pla molt criticat, que vol augmentar l'edat de jubilació. El projecte ha afectat la seva popularitat, que ha caigut al seu nivell més baix des que va annexar Crimea el 2014.

El programa, que es pot veure a YouTube, va utilitzar al voltant d'un terç del seu temps a parlar de les reformes de les pensions, però en gran part a elogiar el mandatari rus. El reportatge en va destacar la seva responsabilitat per fer un canvi tan difícil però necessari ara, quan podria haver esperat fins al final del seu mandat, i no va esmentar en cap moment les protestes.

Més del 50% dels russos estan disposats a participar en manifestacions contra els plans del govern rus per augmentar l'edat de jubilació, segons un estudi publicat aquest dilluns pel Centre Levada, una organització independent de Moscou.

TV Dozhd, un canal d'oposició online, va comparar l'espectacle de la cadena Rossiya1 amb el culte a la personalitat de l'era soviètica al voltant de Vladímir Lenin. Altres crítics han expressat la seva incredulitat perquè els mitjans estatals dediquin més temps a un ja omnipresent Putin en la seva programació regular. Rossiya1 ja havia estat acusada d'imparcialitat en les eleccions presidencials del març per dedicar més temps al president rus que tota l'oposició junta.

stats