Homenatge a Forcadell a Xerta

Hi participen 48 dels 52 alcaldes de les quatre comarques de l’Ebre, tres presidents d’entitats municipals descentralitzades, 400 regidors i uns 600 ciutadans

“Ella sempre diu que la gent de l’Ebre sou rebels i tossuts. I estic convençut que néixer aquí marca el caràcter i dona fortalesa. Una fortalesa que també té la Carme, com a bona xertolina. Tan petita com és físicament i que forta i digna l’he vist aquesta setmana quan l’he visitat a la presó”. Així parlava el president del Parlament, Roger Torrent, en la seva intervenció al final de l’assemblea de càrrecs electes que es va celebrar al vespre a Xerta (Baix Ebre), poble natal de l’expresidenta del Parlament, ara condemnada a onze anys i mig de presó. “Avui ens voldrien abatuts i rendits, recreant-nos en la ferida d’un sentència venjativa. Però avui més que mai estem convençuts que no defallirem i que no ho farem per la Carme i per la seva mare, i pels seus nets i per les noves generacions que encara han d’arribar”, va afegir.

L’acte va reunir al pavelló municipal 48 dels 52 alcaldes de les quatre comarques de l’Ebre, tres presidents d’entitats municipals descentralitzades, 400 regidors i uns 600 ciutadans. “Aquest és un acte històric, perquè hem celebrat el primer consell d’alcaldes de les Terres de l’Ebre, per donar resposta institucional i unitària de totes les institucions del territori”, va fer l’alcalde de Xerta, Roger Avinyó. L’alcaldessa del Pinell de Brai, a la Terra Alta, remarcava que “hi ha moltes coses que les presons no poden silenciar, com el dret a la protesta”. “Avui protestem els alcaldes i regidors, sense pensar en colors i partits, només amb germanor i fermesa política”, afegia. El so de les vares dels alcaldes repicant al terra de l’escenari va ser eixordidor.

A l’acabar l’acte institucional, la protesta va continuar al carrer i es va traslladar al nucli antic de Xerta. Òmnium Cultural Ebre i l’Assemblea Nacional Catalana havien convocat els ciutadans a la plaça Major, engalanada amb cartells de suport a Carme Forcadell i amb un comptador que indica els dies que ha passat a la presó. Entre el públic hi havia familiars de Forcadell, que optaven per la discreció. “Els veïns ho vivim amb molta indignació i quan parles amb la família et diuen que ella està animosa, que està forta, però aquesta és una sentència que ha sigut molt dura i la volen viure des de la intimitat”, explicava Josep Ribera, membre de l’Assemblea Nacional Catalana de Xerta.

Més continguts de