El Suprem concedeix un permís a Rull per acompanyar el seu fill a una intervenció quirúrgica

El tribunal permet a l'exconseller sortir de la presó el 20 d'agost a les 6.30 h i tornar-hi un cop hagi finalitzat l'operació

El Tribunal Suprem ha concedit un permís extraordinari a l'exconseller Josep Rull perquè abandoni la presó de Lledoners i pugui acompanyar el seu fill durant una intervenció quirúrgica el 20 d’agost. Rull podrà sortir de la presó a les 6.30 h i hi haurà de tornar quan s’acabi l’operació. La sala ha insistit que el permís és exclusivament per a la visita del menor a l’hospital amb sortida i reingrés dins dels horaris sol·licitats pel centre penitenciari, i avisa els Mossos d’Esquadra que evitin que la sortida “tingui una altra finalitat diferent de l’autoritzada”. A més, el tribunal apunta que s’adoptaran les mesures de seguretat necessàries per al "desplaçament a l’hospital, la permanència amb custòdia i el reintegrament al centre penitenciari".

La sala ha estimat així la petició de Rull avalada per un informe  de la Junta de Tractament de la presó de Lledoners i un altre de la Fiscalia, favorables a la sortida tot i que la condicionaven a l’adopció de mesures de seguretat adequades.

És la tercera vegada que Rull surt de la presó amb l’aval del Suprem. En les dues ocasions anteriors ho va fer per assistir a proves diagnostiques del menor.